MENU SLUIT

Jados als werkgever

Uitgaan van
mogelijkheden

Bij Jados gaat we uit van de mogelijkheden die iemand heeft. We kijken daarbij naar de hele mens. Iedereen is uniek. Mensen hebben elkaar nodig. In het leven kunnen mensen tijdelijk vastlopen, dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld door angst en onzekerheid vanwege dingen die iemand heeft meegemaakt, bijvoorbeeld het stellen van een diagnose. Eigen kracht vinden en gebruiken, lukt (even) niet.

Jados begeleidt volwassenen met een diagnose autisme op het moment dat zij ondersteuning nodig hebben. In de begeleiding richten we ons op heel de persoon met zijn of haar levensgeschiedenis. We volgen hierin de ontwikkelingsgerichte benadering van M. Delfos.

Gelijkwaardigheid, aansluiten en begrijpen

Dit zijn drie belangrijke begrippen in onze begeleiding, maar eigenlijk in onze hele organisatie sijpelt dit door. Of je nou net nieuw bent, of je bent de bestuurder; Gelijkwaardigheid is een groot goed.

De begeleiding van onze cliënten is als een ontdekkingsreis die je samen maakt. Hierin stimuleren we de ontwikkeling, proberen we factoren die het vastlopen hebben veroorzaakt op te sporen en te overkomen en de verbinding met mensen in het netwerk te bevorderen. Met zelfstandig bedoelen we niet alleen. Aandacht en beschikbaarheid, er voor de ander zijn als het nodig is, vormen belangrijke waarden bij ons werk.

We zijn een landelijke organisatie met collega’s door het hele land. Omdat het belangrijk is ook met elkaar in verbinding te blijven proberen we jaarlijks iets voor de hele organisatie te organiseren. Bekijk hier de aftermovie van de organisatiedag van september 2022.

Jados Organisatiedag 2022 - Kinepolis Utrecht

"Als begeleider sta ik naast de student en zo coacht ook de teamleider mij met gelijkwaardigheid."

Rowena - Woonbegeleider Jados

Cultuur

Werken bij Jados betekent werken in een open cultuur en op een gelijkwaardige manier met de cliënten en je collega’s. Ons doel is mensen met autisme op een gelijkwaardige manier te laten participeren in de maatschappij.

Onze collega’s geven een eigen invulling aan de werkzaamheden op een manier die bij de cliënt en bij hen zelf past. Je krijgt de tijd en ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen en nieuwe talenten bij jezelf te ontdekken. Als medewerker van Jados kun je een groot deel van je dagindeling zelf bepalen, waardoor je zelf voor veel variatie in je werkdagen kunt zorgen.

Betrokkenheid

Bij Jados zijn we betrokken bij de cliënten, bij elkaar als collega’s en de maatschappij om ons heen. Je kunt jezelf zijn op de werkvloer en dit wordt gerespecteerd en juist gezien als
kracht. Medewerkers doen hun best om elkaar te versterken in datgene waar ieder van ons individueel sterk in is. We spreken waardering uit naar elkaar en steunen elkaar in tijden dat we druk ervaren binnen het werk. Doordat we ons kwetsbaar op durven stellen, is de drempel laag om elkaar om hulp te vragen.

Landelijke organisatie

Jados is een landelijke organisatie met een centraal kantoor in Arnhem. We zijn een relatief jonge organisatie met gedreven professionals in functies als onder andere: Woon-/Ambulant begeleider, Werkcoach, Gedragswetenschapper, Regiomanager, Teamleider of Aanmeldfunctionaris. Daarnaast bestaat ons team uit staffuncties zoals bijvoorbeeld een Adviseur zorginnovatie, Medewerkers marketing & communicatie, Office managers, Boekhouders en Medewerkers P&O.

Neem contact op met Annemieke

Annemieke van de Schepop is onze recruiter. Je kunt contact met haar opnemen op maandag, dinsdagochtend en donderdag.


Annemieke