MENU SLUIT

Ambulant begeleider

Ambulant begeleider
bij Jados

Wat ga je doen als Ambulant begeleider?

Als Ambulant begeleider bij Jados begeleid je cliënten met autisme bij het functioneren in het dagelijks leven, met als doel de zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel vrijheid in het plannen van jouw eigen agenda en stemt samen met de cliënten af wanneer en waar je afspreekt. Dit kan bij hen thuis zijn of op een Jados kantoor, maar ook op de werkplek, een café of bijvoorbeeld in de bibliotheek.

Begeleidingtraject

Samen met de cliënt ben je verantwoordelijk voor het uiteenzetten en evalueren van het begeleidingstraject. In de begeleiding van Jados zijn gelijkwaardigheid, verbinden en begrijpen belangrijke begrippen. Daarbij gaan we uit van de ontwikkelingsgerichte benadering van autisme. Met behulp van een begeleidingsplan of zorgplan ga je aan de slag met het aanleren van praktische vaardigheden én ga je aan de slag met het vergroten van de weerbaarheid en zelfredzaamheid op het gebied van wonen, leven en werken.

Op basis van dit begeleidingsplan stel je samen met de cliënt leerdoelen op die jullie geregeld evalueren. Je coördineert de zorg rond de cliënt en onderhoudt actief externe en interne contacten die voor de begeleiding van belang zijn. Je stelt daarbij alles in het werk om het welbevinden van de cliënt te vergroten. Je hebt veel autonomie en regie in je eigen functie.

Om dit alles te kunnen doen heb je geregeld intervisie met het ambulante team.

Je werkt solistisch maar bent onderdeel van het team in de regio. Op de achtergrond is een Gedragswetenschapper beschikbaar voor vragen.


Bekijk onze vacatures

Neem contact op met Annemieke

Annemieke van de Schepop is onze recruiter. Je kunt contact met haar opnemen op maandag, dinsdagochtend en donderdag.


Annemieke